Tienerkamp

Op vakantie zonder ouders, maar zeker niet alleen!

Het principe van tienerkamp is hetzelfde als kinderkamp. Zeven dagen lol met een groep mensen van je eigen leeftijd. Veel bosspelen en veel samen doen. Toch is tienerkamp nét even anders.

 

Bij Tienerkamp nemen wij ieder jaar fietsen mee. De fietsen kunnen we op kamp gebruiken om naar een meer te fietsen, voor een hike (speurtocht), of om naar een dorpje te fietsen. Vaak fietsen we een gedeelte van Krimpen naar het kampterrein. Ook het kampterrein is anders. Het tienerkamp van SKK is namelijk een tentenkamp. Er is minstens één jongens- en één meidentent, een leidingtent, een kooktent en een recreatietent.

Wie, waar, wanneer?

17-24 augustus 2024

Zeeland

12 t/m 14 jaar

€195,- per tiener (alles inbegrepen)

Coördinator

Paul Hörchner


De spelletjes die we doen, zijn bijna hetzelfde als op kinderkamp: levend stratego, dropping, speurtocht, vossenjacht, sportdag, spooktocht, bonte avond. Maar meestal zijn ze net even verder, spannender, moeilijker, of later op de avond dan op kinderkamp.

 

Er gaan ongeveer zes mannen en vrouwen mee als leiding én één of twee koks die de hele week eten koken. Samen met ongeveer vijf andere kinderen vorm je een corveegroepje. Daar hoort ook een leiding bij, iemand die een beetje extra op je let en waar je terecht kunt met al je vragen. Met je groepje doe je corveetaken: opruimen, afwassen en helpen bij het eten koken bijvoorbeeld. 

Voor de ouders

Een moeilijke leeftijd, zo tussen de 12 en de 14 jaar. Het is zo leuk om door het bos te rennen en je nergens druk om te hoeven maken. Maar het is ook belangrijk wat anderen van je denken. En om volwassen te zijn. Op tienerkamp mag het allemaal. Natuurlijk zijn er regels en als er een activiteit van start gaat, doet iedereen daar aan mee. Maar er is ruimte voor eigen inbreng van de tieners. Ieder jaar proberen we spectaculaire onderdelen in het programma te verwerken. Zoals een nachtje buiten slapen bijvoorbeeld. We praten over dingen die de tieners bezighouden, maar we hebben voornamelijk lol!

 

De leiding zorgt dat er overdag en ‘s avonds spelen worden gedaan en is op vrije momenten tussen de kinderen om toezicht te houden. Eén van hen, altijd een ervaren kampleider, is coördinator. Het programma is niet zo strak gepland als op het kinderkamp en aan de hand van de algemene stemming of mogelijkheden van de locatie wordt er wel eens een activiteit veranderd of toegevoegd. De coördinator zorgt er voor dat het tienerkamp soepel draait en dat de leiding op één lijn staat. Ook onderhoudt hij of zij het contact met ouders, brandweer (voor het kampvuur) en de verhuurder van het kampterrein. 

Meer informatie

De meest gestelde vraag is altijd; wat neem je mee op tienerkamp? En voor wie nog nooit is mee geweest vertellen we graag meer meer over voor het eerst mee op tienerkampWe beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ons bereiken op info@skkweb.nl.