Voor het eerst op tienerkamp

Misschien heb je van je vriendje of vriendinnetje, je buurjongen of -meisje, neefje of nichtje wel eens gehoord dat ze op kamp gaan. Een hele week slaap je dan in een tentenkamp, samen met zo’n 30 andere kinderen. Misschien lijkt het je wel leuk, maar weet je niet wat er allemaal gebeurt op zo’n kamp. Is het er saai, is de leiding streng, doe je veel spelletjes of moet je vroeg naar bed? Hieronder proberen we op de meeste vragen een antwoord te geven.

Waar slapen we?

We slapen in tenten. We hebben jongenstenten en meisjestenten en een leidingtent. En die staan allemaal dicht bij elkaar, vlakbij de toiletten en de douches. 

 

Wat is de S.T.O.B.I.T.?

De S.T.O.B.I.T. is een spel dat bij dit kamp hoort. We doen het al meer dan tien jaar op de eerste zaterdag. Iedereen (ook leiding) die voor het eerst meegaat, krijgt een opdracht. Als die opdracht af is, krijg je een oorkonde.

 

Wat doen we eigenlijk op dit kamp?

Eigenlijk gewoon dezelfde spelen als op kinderkamp. We gaan alleen met de dropping net iets verder en met de speurtocht net iets langer weg. En als het mooi weer is, gaan we heel vaak gewoon een beetje aan een meer liggen chillen.

 

Hebben we ook corvee?

 

Ja, je hebt ook corvee. Dat is hetzelfde als in het kinderkamp.

 

Is de leiding aardig?

Ja hoor! Soms gaat leiding het ene jaar met het ene kamp mee en het andere jaar met het andere.

 

Wat eten we?

Dat is elk jaar anders. De kookstaf doet zijn best om gevarieerd te koken. Dus soms rijst, soms aardappelen, soms pasta. Altijd verse groenten en genoeg te drinken natuurlijk. Zijn ze in een goede bui, dan bakken ze ‘s morgens een eitje, of tosti’s, of wentelteefjes. Ben je vegetariër? Laat het ons weten en je krijgt een aangepaste maaltijd!

 

Kan ik ook alleen op kamp?

Het is natuurlijk gezellig om je vrienden te vragen ook mee te gaan op kamp. Maar het is geen enkel probleem om alleen op kamp te gaan: vrienden maak je snel genoeg.


Hebben we elke dag corvee?

Ja, helaas… Je hebt elke dag corvee. Gelukkig in een groepje van een stuk of vijf tieners, dus is het zo gebeurd. Er zijn verschillende corveetaken: terrein, afwas, tafel dekken, toiletten en keuken.

 

Hebben we disco? 

Minstens één keer in de week, maar als jullie ervan houden en de leiding is in een goede bui, dan kan het gebeuren dat de ochtendcorvee ineens verandert in een disco. Pas nadat alles is afgewassen natuurlijk…

 

Wat is de spookavond?

Voor sommigen een luidruchtige nachtwandeling, voor anderen best wel spannend. Achteraf zegt iedereen: niet eng, een lachertje en saai… Maar je weet nooit wat er dit jaar gaat gebeuren….

 

Gaan we ook naar het dorp?

Ieder jaar gaan we ook een paar keer naar het dorp. Om een ruilspel te doen bijvoorbeeld, een vossenjacht of gewoon om lekker over de markt te slenteren.

Tot slot

Wij hopen dat je een beetje wijzer bent geworden van dit verslag over wat er op een kamp gebeurt. Natuurlijk hebben we niet alles kunnen vertellen. In het kamp vertellen we je de rest wel. Als je iets niet begrijpt, of je bent het vergeten, vraag het dan maar aan de leiding. Deze is er immers voor om het jou naar je zin te maken.

 

Heb je nog meer vragen? Dat kan natuurlijk best. Je kunt ons bereiken op info@skkweb.nl. Als jij en je ouders dat leuk vinden, kunnen we ook een keertje thuis langskomen. Dan laten we meteen wat foto’s zien of een video.