Zorgplicht

Verantwoordelijkheid van SKK

Wij zorgen tijdens het hele kamp voor een veilige en fijne omgeving. We nemen de verantwoordelijkheid voor de deelnemers serieus. In de voorbereiding denken we goed na over het programma dat rekening houdt met de leeftijd en ontwikkeling van de kinderen. Vooraf maken we duidelijke afspraken met alle vrijwilligers en leggen deze vast in een draaiboek. Onze kampregels geven rust, duidelijkheid en veiligheid aan iedereen.

 

Begeleiding en toezicht

Tijdens het kamp is er altijd genoeg leiding aanwezig. We maken corveegroepen met een vaste leider. Deze vrijwilligers zijn goed voorbereid en weten wat hun taak is. Ons bestuur en de coördinatoren hebben extra ervaring. Zij leiden en ondersteunen de leiding. 

 


Gezondheid en medicatie

Wij vragen ouders om medische informatie van hun kind met ons te delen. Denk hierbij aan medicijnen, allergieën of andere bijzonderheden. De leiding gaat hier zorgvuldig mee om. Medicijnen worden veilig bewaard en op het juiste moment gegeven. Als er iets gebeurt, nemen we contact op met ouders of een arts. We handelen altijd in het belang van het kind.

 

Ongevallen en calamiteiten

Wij zijn goed voorbereid op ongelukken of noodsituaties. Op elk kamp is er altijd iemand aanwezig met een EHBO-diploma of BHV opleiding. We hebben een EHBO-kist bij de hand. Als een kind iets ernstigs meemaakt, bellen we de ouders zo snel mogelijk. We nemen elke situatie serieus en handelen snel en rustig. De veiligheid van de deelnemers en leiding staat altijd voorop.

Vertrouwenspersoon

SKK heeft een centraal vertrouwenspersoon. Deze persoon is er voor deelnemers en leiding die ergens mee zitten of iets willen bespreken. Leiding weet wie dit is. Bij incidenten kunnen leiding en deelnemers hier altijd contact mee opnemen. Ook ouders kunnen vooraf contact opnemen met de vertrouwenspersoon. Wij nemen alle meldingen serieus en gaan er zorgvuldig mee om.

Privacy en beeldmateriaal

We gaan voorzichtig om met de privacy van kinderen. Door deel te nemen, geven ouders of verzorgers aan, dat zij toestemming geven voor het maken en delen van foto’s en video’s. Wij zorgen dat alle beelden die we publiek delen, netjes zijn. Als deelnemers, ouders of verzorgers bezwaar hebben, verwijderen we direct het beeldmateriaal.

Zie hiervoor ook onze Privacyverklaring.

Voeding en allergieën

We zorgen tijdens het kamp voor gezonde en gevarieerde maaltijden. Bij het koken houden we rekening met allergieën, diëten en geloofsovertuigingen. Dit geven ouders aan op het inschrijfformulier. De koks maken dan aangepaste maaltijden. Als er vragen zijn, nemen we contact op om het goed af te stemmen. 

Grenzen en gedrag

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt. We hebben duidelijke kampregels. De leiding bespreekt deze regels met de kinderen aan het begin van het kamp. We spreken kinderen aan op hun gedrag als dat nodig is. Bij ernstig grensoverschrijdend gedrag nemen we contact op met ouders. We kijken dan samen wat er nodig is.

Deelnemers mogen tijdens het kamp geen alcohol drinken, niet roken of vapen en geen drugs gebruiken.

Jongens en meisjes slapen tijdens onze kampen gescheiden.

 

Contact tijdens kamp

Tijdens kamp gebruiken de deelnemers geen mobiele telefoons. Dat geeft rust. Ouders krijgen van tevoren informatie over het programma, de locatie en hoe ze ons kunnen bereiken. Tijdens het kamp vertellen we dagelijks aan ouders en verzorgers via WhatsApp wat er op kamp gebeurt. Als er iets ernstigs aan de hand is, bellen we de ouders of verzorgers. Bij calamiteiten thuis, kunnen ouders of verzorgers contact opnemen met de coördinator. 


Meer informatie

We beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ons bereiken op info@skkweb.nlWe vertellen je graag meer over onze identiteit,  persoonlijke aandacht voor deelnemers en over onze kampleiding.