Wie zijn wij?

Deze foto gemaakt is op het allereerste SKK-kamp in 1988, bij Brams Troephuis in Nunspeet. Themadag was: Elfstedentocht.

Contact

We beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ons bereiken op info@skkweb.nl.

 

Stichting Kampwerk Krimpen is opgericht in 1991. Vanaf 1988 werden al kampen georganiseerd door de kampcommissie van vier Krimpense kerken (Ark, Rank, Wingerd en IJsseldijkkerk). Om rechtspersoonlijkheid te krijgen en ook om verantwoordelijkheden op een kamp beter te kunnen regelen werd in 1991 de stichting een feit. De kampen zoals wij die nu organiseren, zijn niet uniek voor Krimpen. Reeds lang voordat wij bestonden werden er al, onder andere door de Ark (GJC – Gereformeerd Jeugdwerk Centrale) en de CJV Krimpen kampen gehouden. Echter, de organisatie daarvan was midden jaren tachtig gestopt. 

 

Oprichter van SKK Tom Janse kende uit eigen ervaring het kampwerk vanuit Rotterdam-Hillegersberg en wist hoeveel plezier kinderen en leiding beleefden aan een kampweek. Hij bracht het idee in bij de jeugdouderlingen van de vier eerder genoemde kerken en allen waren enthousiast. Als er nu weer een kamp zou worden georganiseerd, dan zou dat gezamenlijk moeten en niet vanuit elke kerk of organisatie apart. Kampwerk Krimpen was een feit.DIT VINDEN WE BELANGRIJK

  • Een uitgebreid en gevarieerd aanbod van activiteiten in een natuurlijke omgeving, waarbij iedereen het naar zijn zin heeft.
  • Lage prijzen met alles inbegrepen, zoals vervoer naar en van kampadres, volledige verzorging, verzekering en kosten van de activiteiten.
  • Kleine, overzichtelijke groepen deelnemers.
  • Enthousiaste, ervaren en getrainde vrijwilligers die leiding geven.
  • Persoonlijk contact met deelnemers en hun ouders.
  • Goed verzorgde maaltijden, bereid door eigen stafleden.
  • Extra zorg voor de jongste deelnemers en aandacht voor nieuwkomers. Ook zij moeten het binnen korte tijd naar hun zin hebben op kamp.

Door het kamp toegankelijk te maken voor kinderen en jongeren van alle sociale lagen, geloof en afkomst willen we bevorderen dat deelnemers respect voor elkaar krijgen en begrip voor de overtuiging of gewoontes van anderen. Dat geeft ons kamp en ook de samenleving eromheen meer kleur!

 

Pesten is iets wat wij nooit op kamp kunnen tolereren. Wij maken het met de deelnemers bespreekbaar, proberen signalen op te vangen en nemen actie als er onverhoopt toch wordt gepest. Wij letten goed op welke afbeeldingen wij op onze social media plaatsen: sommige foto’s zijn erg leuk voor kinderen en/of staf die op kamp zijn geweest, maar zeggen weinig aan buitenstaanders. Bij twijfel wordt zo’n foto niet geplaatst. Ouders kunnen voor kamp aan ons aangeven of foto’s van hun kinderen op Social Media geplaatst mogen worden.

 


Meer informatie

We vertellen je graag meer over onze zorgplicht, onze persoonlijke aandacht voor deelnemers en over onze kampleiding.

 

Respect voor elkaar geven we ook praktisch handen en voeten: zo slapen jongens en meisjes gescheiden in alle leeftijdsgroepen die wij op onze kampen hanteren en ook bij omkleden en douchen zorgen wij ervoor dat dat gescheiden gebeurt. 

 

SKK maakt een voorbehoud bij wat zij aankan en wat op kamp verantwoord is: Onze kampleiding is weliswaar erg enthousiast, beschikt over de nodige ervaring en wordt getraind om passende kampvaardigheden aan te leren, maar is niet altijd in staat om elke deelnemer de aandacht en zorg te geven die deze nodig heeft. Hierbij moet gedacht worden aan kinderen met min of meer ernstige gedragsstoornissen en kinderen die extra medische zorg nodig hebben.

 

Het is goed in zulke situaties ruim te voren contact met ons op te nemen, zodat teleurstellingen op later moment of zelfs tijdens een kamp voorkomen kunnen worden. Wij beschikken over de mogelijkheden om met bepaalde diëten om te gaan, mits dat tijdig bij ons bekend is. Ook kunnen wij aandacht geven aan kinderen die incidenteel nog in hun bed plassen, als wij dat van ouders te horen krijgen.


Zusterorganisatie SKT

Stichting Kampwerk Terbregge is net als SKK een kleinschalige vrijwilligersorganisatie, die kampen en weekenden organiseert voor kinderen en jongeren van 7 tot en met 17 jaar. Enthousiaste stafleden verzorgen 's zomers en in de herfstvakantie een week vol actie, spanning, avontuur, maar bovenal gezelligheid. De stichting is formeel in 1983 opgericht, maar de geschiedenis van de - van oorsprong Terbregse (Rotterdam) - kampen gaat terug tot de jaren van vlak na de tweede wereldoorlog. Feitelijk is SKT onze zusterorganisatie, waarmee we enkele zaken gemeenschappelijk hebben en doen, zoals beheer van het materiaal, busvervoer en opbouw en afbraak van onze kampen. De betrokkenheid van beide partijen op de georganiseerde kampen voel je terug in de prettige sfeer en kameraadschap.